A lép

A lép

A lép fizikai szinten a szervezet védelmét biztosítja fertőzésekkel szemben, részt vesz a vér tisztításában. A lép az egyik legfontosabb vértartály, amely szükség esetén gyorsan kiengedheti a vörös vértestek jelentős mennyiségét a vérkeringés nagy áramkörébe és ilyen módon kárpótolja a vérveszteséget. Metafizikailag a lép az életerő szűrője, hatáskörébe tartozik az életerő irányítása, életre kelti az éteri testet, akkupunktúrás meridiánokat, szabályozza az energia fogadását, hogy a testet ne érje a túlterhelés (visszaadja energiatartalékait). Mivel a lépben deponirozásra kerül a vér, a vörös és fehér vértestek szétesnek, éppen ezért itt megfigyelhető a halállal való kapcsolat. Gyakori dolog az, hogy az esztelen eszmék a lép egyensúlytalanságában keresendők. A lép rendeltetése – az életerő megtisztítása.

A lép elváltozásai azt az üzenetet hordozzák, hogy az ember túl sok problémát hoz létre magának, erősen nyugtalan, fél attól, hogy bünössé válik, amely félelem időnként mániával határos, rögeszmévé alakul a vele történt olyan dolgokkal kapcsolatban, amelyek kiváltják nyomott kedélyállapotot, búskomorságot, ingerültséget, dühös haragot váltanak ki és zavarják abban, hogy élvezze az életet. Az ember annyira kiüresedik, hogy nem marad ereje a hétköznapi életproblémák megoldására.

A test rámutat a lép elváltozásaira, ezzel segíteni kíván az embernek abban, hogy újra kontaktusba lépjen belső erejével, és ama képességével, hogy megőrizze szelleme frissességét. Nem kell az életet dramatizálnia és emiatt gyötörnie magát. Minden lépprobléma egy olyan üzenetet közvetít, amely szerint az ember őrizze meg a belső teljességet, hogy az idegen hatásoknak ellenállhasson, engedjen meg magának azt, hogy legyenek vágyai, és ismerje fel, hogy mindennel rendelkezik azok megvalósítására és ne tekintse már magát tehetetlennek.

Vélemény, hozzászólás?