A máj és epehólyag tisztítása

A máj és epehólyag tisztítása

A MÁJ ÉS AZ EPEHÓLYAG TISZTÍTÁSA
(Szevasztjánova Nina –gyógyító – receptje szerint)

Három pohár zabmagot (nem zabpehely) mosson át meleg vízzel és tegye bele egy ötliteres fazékba. Ugyanebbe a fazékba tegyen bele 2 evőkanálnyi apróra vágott friss vagy apróra tört száraz vörös áfonya levelet, 2 evőkanálnyi száraz vagy friss nyírfa levelet vagy rügyet. Ebbe a lábosba öntsön 4 liter vizet, és 24 órára tegye hűvös helyre állni.

Most vegyen elő egy másik fazekat. Tegyen bele 1 pohár apróra tört csipkebogyó gyümölcsöt, töltsön bele egy pohár vizet, forralja fel, hagyja tovább forrni kis tűzön még 10 percig és ezt is tegye hűvös helyre állni 24 órára.

24 óra múlva az első fazekat, amelyben a zabmag meg az áfonya és nyírfa levelek vannak, tegye a tűzre, és forralja fel. Ezután tegyen bele 2 evőkanál kukorica bajuszt és 2 evőkanál porcsinfüvet. Forralja még 15 percig, majd tegye félre 45 percre állni. Szűrje le ezt is és a csipkebogyós vizet is, és egy másik edénybe öntse össze mind a két szűrt vizet.

Az összeöntött szűrt folyadékot töltse sötét színű üvegekbe, tekerje az üvegeket alufóliába és tegye be a hűtőbe.

Az így elkészített keveréket fogyassza naponta melegen, étkezés előtt félórával: első napon – féldeci, második napon – egy deci, harmadik napon és utána minden nap – másfél deci. A kúra 10 napig tart. Két hét múlva a kúrát meg kell ismételni.

A tisztítás egész ideje alatt nem szabad állati eredetű ételeket fogyasztani (különösen húst és felvágottat), kerülje a tartósított ételeket, ecetet, sült ételeket.

Célszerű a tisztítást évente kétszer elvégezni: tavasszal Húsvét előtt és őszi-téli időszakban Karácsony előtti böjtkor.

Vélemény, hozzászólás?