A NYIROKRENDSZER

A NYIROKRENDSZER

A NYIROKRENDSZER
(Metafizikai jelentése és problémái)

Ez a harmadik érrendszer a szervezetben, amely fontos szerepet játszik az immunitásban. A nyirokrendszer – specializált kapillárisok és erek összessége, amely a nyirkot a szövetekből és szervekből a vénás rendszerbe szállítja. A nyirok – áttetsző, kissé sárgás színű folyadék, amely a vér és a szervezet szövetei közötti anyagcserét biztosítja. A nyirok a vérből tápanyagot szállít a sejtekhez és azok az életműködésük során keletkező salakot visszaszállítják a vérbe. A nyirokcsomó az ovális tömör szövetre hasonlít és mindenhol megtalálható, ahol nyirokrendszer elemek vannak.

A nyirokcsomók mintha „rendőrőrs” szerepet töltenének be a testünkben. Megállás nélkül szűrik a nyirok áramlását, közben kutatják az ártalmas hatásokat. Azon kívül, fenntartják a szervezetben a racionális rendet: abban a pillanatban, amikor az ellenség behatol, a lejkociták rohamra indulnak.

Metafizikai értelemben a nyirokcsomók kiszűrik a szervezetbe túl gyorsan és túl mélyen hatoló élményeket. A nyirokcsomók gyulladása és duzzanata azt jelenti, hogy az ember már hosszú ideje szánakozik valaki vagy valami miatt.

Szeretné, hogy a helyzet az elvárásainak vagy az elképzeléseinek megfelelően fejlődjön, de képtelen normális kapcsolatot teremteni azzal az emberrel, akitől a helyzete függ, így blokkolja a kapcsolatát, ugyanúgy, mint ahogy a szervezetében a nyirok keringését is. Gyakran előfordul, hogy az ilyen mentalitás megakadályozza az élettervek megvalósítását és éppen ezért az ember, már nem becsüli önmagát eléggé, alacsonyabb rendűnek, sértettnek érzi magát, mert nem kapta meg, amit kívánt. A szövetek vizenyősége (ödémája) mindig a nyirok megbetegedésére utal és inkább a nőkre jellemző. Egyszerűen azért, mert a férfiak nem képesek magukban tartani az érzéseiket. A vizenyőség (az ödéma) általában először a lábakon jelentkezik, ami arra utal, hogy a nő mérgelődik amiatt, hogy a férfi nem állja meg a helyét, sem az otthoni, házkörüli teendőkben, sem az ágyban, a nemi életben. Minél jobban túloz a nő, annál nagyobb az ödémája. Ha a nő haragos amiatt, hogy a férfi ennyire értetlen, hogy nem tudja, hogyan szeresse, akkor bedagad az arca és a keze. Ha még szemrehányásokkal is illeti a férjét, akkor az egész teste dagad be. Amikor a nő elengedi ezt a stresszt, akkor érti meg, hogy mennyire megköti a férjét, és arra kényszeríti őt, hogy jelentéktelen dolgokkal foglalkozzon a férfiaknak való dolgok helyett, és még ö áll neki kritizálni a párját. Amikor a nő a lelkébe fojtja a csalódását, még jobban gúzsba köti a férfit. Nézzük meg az öreg embereket: férfiakat és nőket, akik egyfolytában átkozzák az életüket és a körülményeiket, magukat is, a beteg lábaikat is, és nem értik azt, hogy ezzel a méreggel csak súlyosbítják a betegségüket. Hiszen aki mérges magára, valójában rosszat kíván magának. Ha az ember nagyképű megvetéssel viszonyul a férfiak butaságához és szakmai tehetetlenségéhez, akkor a fej és a nyak területén szerez magának krónikus nyirokcsomó megnagyobbodást. Különösen, ha azt érzi, hogy őt magát nem becsülik kellőképpen.

Doktor Luule Viilma arra tanított, hogy mindig emlékezzünk arra, hogy az emberi test addig marad egészséges, amíg az emóciók és az érzelmek egyensúlyban vannak. Ahogy mélyülnek a stresszek, a szervezetben halmozódnak a mérgek és a szabadon keringő folyadék mennyisége csökken, a test öntisztító képessége alábbhagy. A vizenyő azt jelenti, hogy a folyadék megakad a testben. A vizenyő arra utal, hogy ez a fölösleges és használhatatlan folyadék torlódik, pang, és mondani akar valamit ezzel, de nem értik. A vér a nőt szimbolizálja. A nyirok a férfit szimbolizálja. Az egészség a szeretetet szimbolizálja.

Hogyan dolgozzuk ezt fel? Meg kell tanulnia elengedni mindazt, ami felesleges: kreatívan, korlátlanul fel kell idéznie a régebbi álmait és a készségét, hogy megvalósítsa azokat. Rá kell szánnia magát arra, hogy újra megélje azt és megvalósítsa az életében, anélkül, hogy bármit veszítene vele. Bátran vegye a kezébe az életét, és a belső erejét állítsa az új program – amelynek a neve ”általános mozgósítás” – szolgálatába. Engedje meg magának a kihívást, rohamozza meg az engedélyezett határokat és próbálja meg teljes kapacitással élni az életét. A többi embert pedig, akikkel dolga van, lehetetlen kontrol alatt tartania. Az ilyen jellegű tévedés a sajnálkozások és csalódások örök forrása. Fedezze fel magában mindent leküzdő szeretetet, akkor ki tud törni a kitalált és elavult normák és sztereotípiák fogságából. Folytassa az életét a szellemi törvények szerint. Értse meg, hogy azt a fizikailag életveszélyes szintet, amelyen mostanáig élt, fel kell váltania egy kihívást jelentő, de az életét mentő lelki – szellemi szintre. És ezen az új szinten biztosítani kell a fejlődést az új életerő számára. Törekedjen arra, hogy más szemszögből tekintsen a helyzetére, és találja meg a megtörtént esemény másik, vagyis a jó oldalát, nevezetesen a lehetőséget az ellazulásra, a szükségtelen elvárásoktól való szabadulásra és szeresse meg önmagát.

Ha a szervezetben szenved a nyirok, ez arra figyelmeztet, hogy az elmének meg kell nyugodnia, és helyezze előtérbe azokat a dolgokat, amelyek elsőbbséget élveznek az életben: a szeretetet és az örömöt. A nyirokcsomók megnagyobbodnak a rejtett bűntudat és a nagy félelem miatt, amiatt, hogy úgy érzi, hogy emberileg nem elég jó, és ettől esztelenül bizonygatni kezdi az „Énjét”, csak hogy elfogadják. Sajnos ebben a bizonygatásban elfelejt örülni az életnek. Meg kell, hogy tanulja, hogy hogyan lehet boldog, és hogyan fogadja el önmagát olyannak amilyen.

Dr. Pаrusova Natalia
Fordító: Mező Léna

Vélemény, hozzászólás?