Az immunrendszer

Az immunrendszer

IMMUNRENDSZER
(Metafizikai jelentése, problémái)

Szimbolikája: védelem, védekezés, ellenállás, oltalom.

Rendeltetése: a külső és a szervezeten belüli ellenség támadásainak visszaverése.

Az immunitás maga a lélek szeretete. A lélek az édesanya. Törekedni kell arra, hogy megismerjük az élet határtalanságát, kezdjünk el végre élni, és ne halmozzuk a sértődéseinket, ingerültséget, haragot. Minden összefügg mindennel, az elménk viszont azon van, hogy mindent szétszedjen.

Ahogy az immunitásunk csökken, létre jön a fertőzés – a korokozó baktériumok bekerülnek a szervezetünkbe, aktivizálódnak és szaporodnak, és ez gyulladásos folyamatok kíséretében történik.

A fertőzés olyan életszféránk gyengeségére utal, amely kapcsolatban van a szervezetünk károsodott részével. A fertőzés könnyen behatol az olyan ember szervezetébe, aki úgy érzi, hogy függ a külső helyzettől, a különböző körülményektől, kapcsolatoktól, más emberek hangulatától és túl érzékenyen reagál azok szavaira és tetteire. Ez azt jelenti, hogy az ember nem érzi a belső erejét, nem tud megállapodni, mert nem szereti önmagát eléggé.

A fertőzés könnyen megtalálja a pesszimista embert, vagy depresszióban szenvedőt, aki nem kívánja megismerni az élet különböző oldalait.

Bármelyik probléma lelki tanítóként jön az emberhez, hogy valami fontos dologra tanítsa őt. Ha az ember fél az agressziótól, akkor a félelme odavonzza hozzá az olyan embereket és helyzeteket, amelyeket ő agresszívnek lát. Más emberek az adott helyzetben normálisnak minősítik a gondolkodásukat és a cselekedetüket. Miért mutatja ki a félelmét, érzékenységét az ember, miközben sértődik, ingerültté válik, haragszik egy másik emberre, aki tanusítja az erejét. Több mint valószínű azért, hogy felhívja magára a figyelmet és elérje a szeretetet. Mit tegyünk, hogyan szabaduljunk a helytelen meggyőződésünktől? Meg kell tanulnunk felismerni a félelmeinket, sebezhetőségünket és meg kell értenünk, hogy sokkal erősebbek vagyunk, mint hisszük. Az „Engem nem szeretnek ” nevű felelem nem szabad, hogy kíméletlen elkeseredettséggé és méreggé fajuljon; az kell, hogy ne halmozzuk tovább magunkban mérges haragot másokra. Minél erősebb a harag, a méreg, annál komolyabb a betegség.

Az életerőt az anyai szeretet biztosítja. Ha az ember nem ismerte, nem érzékelte teljes mértékben vagy nem kapott gyermekkorában elegendően belőle, akkor a tudatalattijában ott él a félelme, hogy ” engem nem szeretnek „. És ha az ember meg tudja bocsátani őszintén az édesanyjának a hibáit, akkor megszűnik a betegsége.

Az immunrendszer központi szerve – a csecsemőmirigy. A csecsemőmirigy kapcsolatba hozza az ember fizikai testét a szívcsakrával (a legmagasabb

emocionális energetikai központtal). A csecsemőmirigyben levő blokkok azt jelentik, hogy a szív tájékon blokkolt energia és pangás van. A ma orvostudománya úgy tartja, hogy az a normális, ha a csecsemőmirigy kétéves korig fejlődik és tizenkét éves korig szép lassan kezd sorvadni, vagyis a mérete egyre kisebb lesz. És, ahogy az sorvad, idővel sorvad az embernek az a képessége, hogy szeresse önmagát.

Ahogy korosodik az ember, elveszíti a feltétel nélküli szeretetet önmaga irányába, és a félelmei elől a hétköznapok gondjaiba merül, amelyek behelyettesítik a szeretetet az eltompultsággal és a mindenkivel, még magával szembeni közömbösség érzéseivel vagy azzal a vággyal, hogy valahogyan kivívja bárkinek is a szeretetét.

Néha a gyermekeknél előfordul csecsemőmirigy-daganat. Ez azért történik, mert a gyermek a szülei belső állapotát tükrözi, magába szívja az ő rejtett mérgüket, miközben megnyilvánul a makacssága, rosszindulata. Hogy el ne keseredjenek, a felnőttek kényeztetik a gyerekeiket, elhalmozzák ajándékokkal, és szép fokozatosan a szeretetet helyettesítik a tárgyak. Így keletkezik a materializmus uralma, a tárgyak istenítése, és ezzel megelégszenek, mindaddig, amíg a szellem fejlődése meg nem áll. A szellemet csak is a szeretet ereje viszi előre. A lelkileg kiürült ember keresni kezdi a szeretetet. Sajnos az ilyen emberek blokkoltsága annyira nagy, hogy a szeretetet nem tudják felismerni. Az ember megpróbálja kompenzálni a lelki ürességét azzal, hogy a szexuális kontaktusok mennyiségét megnöveli, de a lelki űr ettől csak nagyobb lesz benne. Nagyobb lesz az „engem nem szeretnek” nevű felelem. És akkor ott maradt még egy lehetőség – híresnek lenni, hírnévre, nagy tiszteletre, körülrajongásra, hódolatra szert tenni…, de ez sem tölti fel ezt a lelki űrt.

Mindez – a század betegségei, és egyre erősebben nyilvánulnak meg azért, mert kétségbe vonják a család jelentőségét, a szülök és gyermekek közti jó és nyitott kapcsolatok fontosságát, mint az ember fizikai létezésének alapját.

Vélemény, hozzászólás?