Hogyan éljünk a cukorbetegséggel

Hogyan éljünk a cukorbetegséggel

A mai kor globális problémáinak egyike a cukorbetegség. A belső-elválasztású mirigyek betegségei között ez a betegség számít a legelterjedtebbnek. A világstatisztika szerint több mint 70 millió ember szenved cukorbetegségben, ugyanennyi hivatalosan még nem nyilvántartott beteg van, és minden 15. évben megkétszereződik a betegek száma. A betegek számának növekedésével nőnek az olyan betegek kivizsgálásával, kezelésével és rehabilitációjával kapcsolatos állami költségek, akiknél különféle komplikációk léptek fel, valamint a betegek rendszeres cukorcsökkentő gyógyszerekkel, fecskendőkkel, diagnosztizáló eszközökkel való ellátásának költségei. Szemmel láthatóan meglehetősen jelentős a társadalomnak okozott erkölcsi és anyagi kár. Maguknak a betegeknek és hozzátartozóiknak különösen nem könnyű. A betegekre hárul az alapvető felelősség a saját állapotukért. Hiszen nem ritka, hogy a folyamatos önkontrol, a szigorú diéta, étrendkorlátozás betartása, a társadalomhoz való alkalmazkodás, kezdve a szakmaválasztástól, a családalapítás, gyermekszülés problémái nagy lelki, érzelmi és pénzügyi terhelést jelentenek, amely sok beteg és családja számára nem könnyen oldható meg.

A diabétesz a hasnyálmirigy betegsége. Közismert, hogy ez a fontos szerv sok funkciót teljesít, többek között inzulint termel – egy olyan hormont, amelyre a vérben lévő glukóz normális szintjének fenntartásara van szükség. A diabétesz akkor kezdődik, amikor a hasnyálmirigy már nem termel többet elegendő inzulint, vagy ha a szervezet nem érzékeli az inzulint, ami egyes betegségek, például elhízás következményeként fordulhat elő.

A hasnyálmirigy az emberi test egyik energetikai központjában, a napfonat zónájában helyezkedik el. Ez a központ irányítja az emócióinkat, a vágyainkat, intellektusunkat. Tudományos kutatások igazolják az energiahiány jelenségét, mint a cukorbetegség megnyilvánulásának fontos tényezőjét. A cukorbetegségnél valóban a sejtek bioenergia cseréje károsul, megsérül a sejt membrán és emiatt a cukorbetegség mindig energiahiányos állapotot vált ki a szervezetben.

Minden betegség szellemi tanítóként jön az emberhez, hogy megsúgjon neki valamit, hogy megtanítsa őt valamire. Gyakorlatilag mi magunk vagyunk a betegség, de csak akkor, amikor a tudatunkban és a tudatalattinkban van egy konfliktus, amelyik beindítja a jelző rendszert, és elősegíti a betegség keletkezését.

A cukorbetegségben szenvedők általában nagyon érzékenyek, gyakran nagyon sok olyan vágyuk van, amely tulajdonképpen nem reális. A cukorbetegek számára állandó gond, hogy hogyan valósítsák meg a terveiket. A cukorbetegségben szenvedő emberek valamilyen különös ellenállással rendelkeznek minden változással szemben, és kritikusan viszonyulnak minden újdonsághoz. A cukorbetegségben szenvedő gyereknek gyakran az az érzése, hogy a felnőttek nem figyelnek rá és nem értik őt.

Amikor létrejön egy betegség, tegye fel magának a következő kérdést: milyen üzenetet hordoz ez a probléma, mire akar megtanítani? A diabétesz azt üzeni, hogy Ön túlzásba viszi vágyainak és elképzeléseinek kivetítését az Ön körül lévő világba, túlzottan kötődik az «édes» dolgokhoz, az «édes» élethez, túl sokat vár az Ön körül lévőktől, ámbár Önmaga valójában nem képes szeretetet elfogadni. Fontos, hogy megszüntesse az arra vonatkozó próbálkozásait, hogy abszolúte mindent kontrol alatt tartson; tanuljon meg ellazulni, elengedni a stresszt. Törekedjen annak megértésére, hogy tulajdonképpen lehetetlen dolog abszolúte mindenkit boldoggá tenni. Lehetetlen pontosan tudni azt, hogy mit akarnak az Ön körül lévő emberek, és egyáltalán szükségük van-e az ön jótéteményeire. Ahelyett, hogy gondolataiban a messzi jövőbe száll, tanuljon meg a jelenben élni, érezze a jelen pillanat édes ízét. Fontos, hogy megtanulja, hogy hogyan találja meg az arany középutat az «elfogadni» és az «adni» között, amelyek a szeretet két oldalát jelentik. A cukorbeteg gyerek meg kell értse azt, hogy a családja nem utasítja el őt, hogy szeretik őt, és jót akarnak neki.

A cukorbetegségben szenvedők feltétlenül tartsák be az orvos utasításait, semmi esetre se szüntessék meg az orvos által ajánlott kezelést, rendszeresen nézessék meg a vércukor szintjüket, tartsák be a diétát. A cukorbetegség természetes gyógyításának módszerei az alapkezelések kiegészítését jelentik. Tartsa be a következő tanácsokat: 1. Kerülje el a túlevést, törekedjen a rendszeres természetes táplakozásra. 2. Kerülje a stresszt, gyakorolja az egészséges életmódot, minden nap mozogjon, végezzen fizikai gyakorlatokat, alkalmazzon légzéstechnikát, önmasszázst. 3. Ne fárassza túlságosan ki magát, ne vigye túlzásba az ülő munkát, fontos a folyamatos éjszakai alvás. 4. Kérjen konzultációt gyógynövényszakértőtől. Beszélje meg vele, hogy milyen gyógynövényeket ajánl a hasnyálmirigy működésének rendbe hozására. Egyre népszerűvé válik a sztevia növény, amely nemcsak természetes cukorhelyettesítő, de gyógyhatással bír az egész szervezetre. 5. Jól hat a szervezetre a vizuális színstimuláció: reggel sárga vagy zöld; nappal zöld; este, elalvás előtt kék. A színek normalizálják az emocionális állapotot és kedvezően hatnak a megbetegedés lefolyására. Legyen optimistább, legyen igazi barátja önmagának, és a betegség visszahúzódik.

Vélemény, hozzászólás?