Vörös csontvelő, vér, csontok

Vörös csontvelő, vér, csontok

Vörös csontvelő, vér, csontok.
(metafizikai jelentése és problémái)

A csontvelő szimbolikusan azt jelenti, hogy az életerő több nemzedék összpontosulásának a helye (a vérkeringés az élet kezdetek kezdete), Ez maga a LÉNYEG.

A rendeltetése – az életerő regenerációja; az hogy az emberi szervezet kivételezettségét és a megismételhetetlenségét ismerje el és védelmezze. A csontvelő a lényeget védi.

A csontvelő a csontokban található, és ott a vér elemei születnek meg. A vér az élet anyagi hordozója, biztosítja a szervezet energiaellátását és a táplálékát, ami az élet normális menetét is jelenti. A vér anyát jelent, egy asszonyt, de ugyanakkor az átkot, elítélést is jelenti, az örök polaritást (kettősségét) fejez ki. Élni igazában annyit jelent, mint örülni az életnek minden megnyilvánulásában és elfogadni mindazt, ami benne történik. Ne tedd tönkre magad minden semmiség miatt! Szeresd önmagadat olyannak amilyen vagy, vagyis szeresd magadat feltétel nélküli szeretettel! Ismerd fel a valódi szükségleteid. Meg kell értened azt, hogy életed menete csak is tőled függ.

A csontok – a csontváz konstruktív elemei és a test formáját adják. Részt vesznek a test minden mozgásában és biztosítják a stabilitását. A csontok a test szilárd részét képezik, a Világmindenség felépítését személyesítik meg, és szimbolizálják a stabilitást.

A csontokkal kapcsolatos probléma mindig a félelemhez kötődik. Az ember attól fél, hogy elveszíti ezt a támogatást, vagy nem lesz képes megadni szükség esetén azt másoknak. Az ilyen jellegű félelem olyan embernél jön létre, aki alábecsüli önmagát, vagy nem érzi magát elég magabiztosnak ahhoz, hogy önállóan építse az életet. Előfordul, az hogy az ember igyekszik támogatni másokat, mivel csak akkor érzi magát fontosnak, amikor valaki függ tőle. Az ilyen ember nem látja a maga külön értékeit, az önbecsülése csökken, amikor nem érzi magát hasznosnak. Az ilyen ember idővel szenvedni kezd olyan betegségektől, amelyek a csontokkal kapcsolatosak. Ha a csontprobléma gyulladással kapcsolatos, akkor figyelembe kell venni, hogy az emberben harag van. A csont deformációja mentális nyomást, feszültséget, az elme rugalmasság hiányát jelenti.

Ha a csontjaiddal problémáid vannak, meg kell értened a következőket:

Mindenekelőtt önbizalomra van szükséged, és fel kell ismerned, itt az ideje, hogy belső stabilitásra, önszeretetre tegyél szert. Ez azt jelenti, hogy: Tedd azt, amire képes vagy, és ami tetszik, anélkül hogy a bűntudatot éreznél.

Nem a jellemvonásaidtól függ, hogy mások tisztelnek-e vagy sem. Egyszerűen értékeld magad az életedben, annak határain belül, és ne hasonlítsd az eredményeid más ember eredményeihez, még szeretteidhez se! Csak éld az életed és használd a képességeid ott, ahol tudod!

Vélemény, hozzászólás?