MINDEN NAPRA EGY MOSOLY

MINDEN NAPRA EGY MOSOLY

Mindannyian tudjuk, hogy csodálatos energetikai ereje van a jó, kedves szeretetet adó mosolynak. Amikor az ember mosolyog különös életenergiát sugároz azokra, akik látják. A nyílt mosoly egy tiszta és mindenki számára érthető beszéd, amely nem szorul semmilyen magyarázatra. Nem véletlen, hogy az ilyen mosolyt „melegnek”, „fényesnek”, „szívből jövőnek”, „isteninek”, angyalinak” nevezik.

 A mosoly felderít, feloldja az ellenséges indulatokat, megszünteti a feszültséget. Megerősíti az emberek bizalmát egymás iránt és örömmel, optimizmussal tölti fel a körülöttünk lévők szívét.

Természetesen, ahhoz, hogy megértsék, a mosoly szívből kell, hogy jöjjön. Csak az ilyen őszinte, nyitott mosoly töltheti fel az életet lelki tartalommal. Az ember mindig érzékeli, hogy hogyan mosolyognak rá. A szívből jövő mosoly belső fényt és meleget sugároz, belső pozitív visszhangot vált ki. Mindig kapcsolatban van az ember lelki gazdagságával, a világ és az emberek felé irányuló empátiájával, önfeláldozásra való képességével. Ha az ilyen mosolyt színekben képzeljük el, valószínűleg csodálatos színegyüttest láthatnánk, amely a szivárvány minden színében játszik. Az ilyen mosoly magában hordozza a jót, gyengédséget vált ki, megnyugvást, csendes örömöt hoz.

A mosoly lehet: baráti, jóindulatú, szívélyes, meleg, fényes, őszinte, szívből jövő. Néha a mosoly nem látható, inkább érezhető. Ez a hangulatunktól függ. A mosoly jóságos energiáját akkor érzékeljük, ha mi magunk is rá vagyunk hangolva a mosolygó ember belső kisugárzásának hasonló rezgésére. Ha egy ilyen emberre nézel, érzed, hogy kellemes mellette lenni, hogy jó indulattal viszonyul a világhoz, az emberekhez.

A nyílt mosoly elsősorban az arcon nyílvánul meg: az ajkak megnyúlnak, kissé kinyílnak és a szem szó szerint fénylő és csillogó.

A mosolyból kiolvasható a személy hozzád való viszonyulása. A mosoly  kifejezheti a megértést, az egyetértést, a megnyugtatást, a részvétet, az együttérzést, az elragadtatást és az egységet! A mosoly minden fajtájára szükségünk van és fontos a számunkra!

Persze létezik az úgy nevezett „álmosoly” is, amely negatív energia töltést hordoz. Általában megérezzük, ha valaki színleli a mosolyt, mosolya kárörvendő, vagy szavainkra válaszul közömbösen, hidegen udvariasságból mosolyog, és már nincs is kedvünk folytatni vele a beszélgetést.

A mosoly lehet kaján, fennhéjázó, cinikus, hamiskás, gúnyos, továbbá lehet rosszindulatú, önelégült, galád és áruló. Ott van még a bizonytalan, szégyenlős, magukat alulértékelő emberek félénk mosolya. A mosoly valódi jelentése az ember arcáról leolvasható, különösen a szemek árulkodnak. Még ha a személy saját maga talán nem is érti, hogy mások mit látnak az arcán, mosolyából sok minden kiderül: a jelleme, a hangulata, a gondolatai az adott pillanatban lévő elgondolásai,  hozzánk való viszonyulása és sok más.

A különös életbölcsességgel rendelkező emberek mosolya sok mindenről szól és különös fényt sugároz, különös melegséggel ajándékoz meg. Ők szó szerint megajándékoznak minket mosolyukkal, ettől aztán különösen kellemesen, örömtelien érezzük magunkat.

Nem mindig könnyű a mosolyt helyesen fogadni, megnyílni a mosoly számára. Ez összefügg jellemünkkel, az élettapasztalatunkkal, pillanatnyi hangulatunkkal. Ha beengedjük  a tiszta és őszinte mosolyt, a szívünk  különös öröm és lelkesedés energiájával töltődik fel. És cserébe nekünk is kedvünk támad mosolyogni. Ezek a mosolyok közel hozzák egymáshoz az embereket, megerősítik a baráti kapcsolatokat, feloldják a rossz indulatokat, az ellenségeskedést, a gyűlöletet. A kölcsönös mosoly kiszabadít a sértődőttségből, harmonizálja és emeli az emberi tónust, megerősíti a hitet, a reményt, és az életet örömtelibbé, boldogabbá és szebbé teszi.

Mosolyogjon gyakrabban találkozásokkor, és telefonon való beszélgetés közben is. Annyira egyszerű elkezdeni a mosolygást: ajkai zugát egy picit emeljek meg felfelé és mintha a szivárvány megjelenne az arcán – kezdetnek nagyszerű! A visszacsatolás elve szerint, a mosoly feltétlenül és azonnal hatni kezd a hangulatára, sőt meg az önértékelésére is: pozitív irányba változnak  a gondolatai, a viselkedése. Minden reggel ébredjen mosollyal és hangolódjon arra, hogy sikeres napja lesz!

Szép lassan megtanulja, hogy egyre gyakrabban érezze magát boldognak, és ez át fog terjedni az Ön körül lévőkre! A boldog emberek ritkábban betegednek meg. Ez a most divatos betegség, a sértés influenza egyszerűen nem fertőzheti meg azokat, akiknek a lelkében ott van az öröm és az arcukon ott van a mosoly. Rajzoljon sok sok mosolygós arcot és helyezze el  mindenhová, ahova csak szeretné és lehetséges: a tükörre, a falra, a telefonra, a számítógépe, hogy mindig emlékeztessen a mosolyra. Hiszen már tudjuk, hogy a folyamatos ismételgetéssel átprogramozzuk az agyunkat és valóban gyakrabban érezzük magunkat boldogabbnak.    A gondolatainkkal  és ráhangolódással felépíthetjuk a valóságot.

Mosolyogjunk magunkban, az életre, az egész világra és az élet és az egész világ visszamosolyog ránk.

Dr. Parusova Natalia

Vélemény, hozzászólás?