Loszkutova Nagyezsda BFM módszere – az egészség helyrehozásának új technológiája

Loszkutova Nagyezsda BFM módszere – az egészség helyrehozásának új technológiája

A BFM – biodinamikus faszciális moduláció – egy modern testre orientált módszer, az egészség helyrehozására irányuló praktika, amelynek semmilyen ellenjavallata és korra vonatkozó korlátozása nincs. A BFM módszer mindenek előtt a test belső feszültségének (szpasztikusságának) megszüntetésére irányul, függetlenül annak okától.

A BFM módszer az emberi test működésének egészét vizsgálja. Ennek összetevői a fizikai test, a pszichikum és az energia. Ismert, hogy a lelki-érzelmi (pszicho emocionális) élmények (átélés, idegeskedés), és a fizikai serülések megmaradnak a test emlékezetében a sejtek szintjén,a feszültség, a szorítás, a blokkok, a görcsösség gócaként és egy úgynevezett ”izompáncélt” hoznak létre.  A korral járó mozgáskorlátozottság nem az edzettség hiányához kapcsolódik. Az alapvető ok az ember faszciális rendszerének mozgása és a szabad modulációjának elégtelensége.  A fascia egy speciális kötőszövet, amely a test támogatása és a védelme végett körülveszi az izmok, csontok, ízületek rétegeit. A fascia egyike a 3 kötőszövet típusnak (a másik kettő – pl. inak és szalagok) egy végtelen háló, amely meghatározza az izmok, szalagok működését egészen a homloktól a láb és a kéz újak végéig elől és hátul.

A Loszkutova Nagyezsda módszere (BFM) csak szakember kezei által alkalmazható – az ő ujjai, tenyere,mint a legérzékenyebb szenzoros testi területek.  E  módszer speciális fogásai (érintések lágy, meghatározott ritmusban és különféle mélységben) első sorban a teljes kötőszöveti rendszerre gyakorolnak hatást, többek közt az inakra, csontokra, faszciákra, izmokra, szervekre, vérre, nyirokra, sejtközi folyadékra és minden sejtre külön.

Ez nem masszázs és még csak nem is oszteopátiás technika. Nincs semmiféle fájdalmas, erőszakos mozdulat. A kezelés alatt a paciens érzékeli a testét, tágítja a test egységének és Énjének tudatos felismerését, fejleszti és megengedi önmagának a spontán expressziót és a pszichofizikai integrációt.

A terápia célja a test belső túlzott feszültségével kapcsolatos fizikai korlátoltságok blokkjainak megszüntetése, ezáltal segíti a személyiség szabadabb fejlődését.  A figyelem középpontjában az egész szervezet felszabadulása és ökológiai integrációja áll.

Külön jelentőséggel bír a szabad légzés helyrehozása. A kötőszövetek, miután megszabadulnak a feszültségtől, önállóan és fiziológiailag megnyúlnak, kibontakoznak és a nekik járó helyeikre áthelyeződnek az emberi szervezet biodinamikájának és fiziológiájának megfelelően (persze a konkrét individuum egyéni sajátosságainak megfelelően). Amikor a szövetek, rostok megszabadulnak a túlfeszültségtől, mintha „szétválnának”,ezáltal a kötőszövet szabad mikromozgása is helyreáll.  Ez megnyitja a vér, nyirok, szinoviális folyadékok (ízületen belüli folyadékok), sejtközi folyadékok szabad áramlásának lehetőségét.  Helyreáll a hőcsere, a szövetek feltöltődnek életerővel, visszatér a természetes lágyság és az elasztikusság, helyreáll a szimmetria és a kötőszöveti rendszer teljesen harmonizálódik.

A légzőszervek és a sejtszintű légzés helyrehozása a szövetek lágy, fajdalom mentes érintésével és     „életre keltése” által történik, emellett felszabadulnak a testbe „fagyott” emóciók. Ez ahhoz vezet, hogy az energia nagy tartalékai, amelyeket ez idáig a testi, pszichikai és emocionális impulzusok lefékezésére fordított, felszabaduljanak és szabadon áramoljanak. Ez azt eredményezteti, hogy az ember energetikai potenciálja jelentősen megnövekszik.

Az ember csak szabad testben képes  egyenlő mértékben kontroll alatt tartani  az érzelmek expresszióját, ugyanugy képes kikapcsolni az önkontrollt, átadhatja önmagát a spontaneitás áramának (pl. alkotói extázisban vagy orgazmus közben). Az embert a test szabad állapotában éppúgy érhetik kellemetlen érzések: félelmek, fajdalom, düh, kétségbeesés Ezeket átéli, de nem viszi mélyen tudat alá a tudattalan szintre. És érhetik olyan érzések is, amelyek jó kedvű megéléseket hoznak: az öröm, a szeretet, az együttérzés. Az érett személyiségre nem jellemző a nagy feszültség és lazán kontrol alatt tartja a változó érzéseit.

Minden betegség a ritmus, a mozgás és a légzés harmóniájának zavara. Ha a ritmus, mozgás, légzés egy szervben, rendszerben, testrészben hosszú időre változatlan, akkor ez krónikus betegséghez vezet. A BFM módszer mély harmonizáló hatást nyújt az egész szervezetre, és ezzel javul az életminősége. A pozitív dinamika stabilan megmarad a gyógyító kezelés után is.

 

Forrás: www.method-bfm.ru

Vélemény, hozzászólás?