BFM, mint biodinamikus meditáció

BFM, mint biodinamikus meditáció

A Loszkutova Nagyezsda által létre hozott biodinamikus fasciális moduláció (BFM) egy olyan egészségjavító módszer, amelynek célja mind az emocionális, mind a testi szinten lévő belső feszültség megszüntetése az életműködés belső önszabályozó folyamatai révén. A BFM biodinamikus megközelítése közvetlen kontaktust tételez fel a test – szervezetünk formáját és funkcióját szervező – természetes erőivel.

Mindenki már az indulástól hibátlan intellektussal rendelkezik, amely folyamatosan gondoskodik az egészségünkről, és belső ritmusunkon át életműködésünk optimális egyensúlyának fenntartására törekszik. Ez a folyamat már az embrionális fejlődés szakaszában elindul, és egész életen át folytatódik. Szervezetünkben finom ritmusok egész sora van, ezek rendet és integrációt hoznak az egész szervezet számára, beleértve a fizikai, lelki és mentális szinteket is.

Az élet folyamán különböző fizikai okok (traumák, túlfeszültség, helytelen életmód), érzelmi tényezők (stressz, félelem, csalódás), mentális zavarok (negatív gondolatok, meggyőződések, alaptalan elvárások), továbbá a  külső élet körülmények (lakott területen)   ökológiáját kizáró életfeltételei hatására ezen természetes mechanizmusok szabályozása blokkolódhat.

     A szervezetünkben finom, mély belső ritmusainak szabad, kiegyensúlyozott kifejeződése szükséges feltétele az egészségnek. Testünk ezen ritmusait csak akkor érzékelhetjük, ha elérünk egy  meghatározott tudatosságot, figyelmünk megedződik és kezünk érzékennyé válik. A figyelmünkkel és azzal a képességünkkel, hogy érzékeljük a finom belső ritmusokat, szabadságot adhatunk ezeknek a finom belső ritmusoknak a megnyilvánuláshoz és integrálódáshoz. A kezelés alatt a két ember mintha a teljes nyugalom és az egyensúly meditatív állapotban lenne.

Ebben a módszerben nincs semmilyen szuggesztió (sugallat), vagy hipnózis, ez nem masszázs, és nem oszteopátia, egyáltalán nem szerepel benne a kéz érintésének érzékelése, de ugyanakkor van egy valós (reális) pozitív eredmény. Az egyik ember figyel és finoman érzékel minden változást, a másik élvezi a belső csendet, a nyugalmat és a felgyülemlett feszültségektől való megszabadulást.

A BFM módszer lényege, hogy a különböző mentális, emocionális és fizikai zavarok függvényében rendszerszinten kell rendbe hozni és megtámogatni az egészséghez vezető természetes tendenciát. A megközelítésének e keretén belül mélységbe menően figyelembe kell vennünk a testi, érzelmi és mentális összefüggéseket. Lelki szinten egy sajátos, nyugodt, biztonságos és komfortos atmoszféra jön létre, amely már kezelés közben is érzékelhető és annak a befejezése után is. Az elme olyan jellegű nyugodt, harmonikus állapotba kerül, amilyen a hosszú meditációban fordul elő. Az ember fizikailag is felszabadultnak érzi magát a felgyülemlett feszültségektől, mint egy jó pihenés után. Csodálatosan könnyűvé és szabaddá válik a légzés, a testben érzékelhető a könnyedség, rendbe jön az ízületek mozgékonysága, javul az alvás, az étvágy, energikusabbá válik az ember. Elmondható, hogy egészében javul az élet minősége.

A BFM abszolút fájdalommentes technika, ellenjavallata nincs. Többoldalú az alkalmazása szférái szerint, az emberi szervezet biodinamikáján alapszik, és a szervezet egészével, bármelyik belső feszültségével dolgozik függetlenül attól, hogy annak mi a kiváltó oka. A BFM pozitív dinamikája stabilan megmarad a BFM kezelés befejezése után is.

Forrás: www.method-bfm.ru

Vélemény, hozzászólás?