INDIREKT MASSZÁZS

INDIREKT MASSZÁZS

Ez egy olyan módszer, amely elvileg  különbőzik más masszázs  módszerektől, mivel az indirekt hatás elveire épül. Az indirekt masszázs megengedi, hogy kezünk által érzékeljük a testet   (füleljük)  és nagyon lágyan fájdalommentesen dolgozzunk a test struktúráival.

Az izomtónus vizsgálatánál meghatározható, hogy milyen irányba megy az izmok felgyorsulása passzív állapotban. Az izom hasonló  gyorsulásokkal változtatja az izombeli kölcsönös egyensúlyt, torzítja a test helyzetét  a térben,létrehozza a fiziológiai mechanizmusok feszültségét , ami végső soron egy konkrét ember panaszainak jellegét határozza meg.

Az indirekt masszázs  lehetővé teszi,  hogy az izmok  rugalmasabban nyúljanak a normál mozgás tartományon belül,  kiegyensúlyozott izomtónust hoz létre, megerősít az izom-korzettet (izom-fűzőt), diszplasztikus (rendellenes) álllapotok esetén stabilizálja az ízületeket .  Továbbá  indirekt masszázzsal hatás gyakorolhatunk teljesen az izomtól izomig egész izmok  láncainak felgyorsulására, egy konkrét izom izomtónusának,  egyensúlyzavarának oki zónáinak meghatározására. Ezek az egyensúly zavarban lévő zónák kialakulhatnak a testben a panaszok zónájától jóval távolabbi területén.

Az  indirekt masszázs által az egész  izom-ín összességének egyensúlya normalizálható , amely körbe veszi az ízületet,  és ennek köszönhetően helyreáll az ízületi tengelyek  helyes viszonya, megjelenik az optimális amplitúdó az ízület mozgásában. A masszázs e fajtájával hatékonyan hatást fejthetünk nem csak az izomzati struktúrákra, pl.  a mellkasi rekesz izomra, de a váz struktúrákra is, és a mellkasra,  azon kívül  hasra.

Vélemény, hozzászólás?