Transfer factor

Transfer factor

Forradalom az immunológiában

ÚJ, ERŐS, UNIVERZÁLIS, TERMÉSZETES IMMUNSZABÁLYOZÓ ÉS

A SZERVEZET ADAPTÁCIÓJÁT , REZISZTENCIÁJÁT, ERŐSÍTŐ SZER.

Mi is az a Transfer Faktor™ ?

A Transfer Faktor /a továbbiakban TF/ kicsi, 1000-10000 dalton méretű, peptid molekulákból áll, amelyek a citokinokhoz tartozó 44 aminosavat tartalmaznak. Azért nevezik így, mert információt ad át az éretlen immunsejteknek arról, hogy hogyan működjenek helyesen, miközben védik a szervezetünket minden fenyegetéssel szemben. Az „immunrendszer intellektusának” is nevezik.

A Transfer Faktor™ forrásai

Korában a TF-et a vérben lévő leukocitákból (fehér vérsejtekből) nyerték ki, és az orvosok injekcióban 40 éven keresztül sikerrel alkalmazták immunhiányos állapotban lévő betegeknél. Azután kimutatták, hogy a TF jelen van a szarvasmarha előtejében (kolosztrum), és a csirketojásában is. Kiderült, hogy ez a TF alkalmazható kapszulák formájában, szájon át. Ezek fajközi jelleggel bírnak, nem omolnak össze emésztéskor és veszélytelenek a csecsemők és az idős emberek számára.

A Transfer faktor™ összetétele

A TF három funkcionálisan különböző frakció kiegyensúlyozott elegye, amely biztosítja a hatékony immunválaszt. Az induktorok biztosítják az immunrendszer általános készenlétét, stimulálják a T-sejtek immunitását azáltal, hogy fokozzák és erősítik a természetes killersejtek /ölősejtek/ funkcióit. A Supresszorok az immunválasz intenzitását csökkentik. Elhárítják az autóimmun válaszreakciókat, és ezzel kiegyensúlyozott sejt és humorális (testnedvvel kapcsolatos) láncszemhez vezetnek. Az antigén-specifikus frakció biztosítja az immunrendszer számára annak lehetőségét, hogy megtanulja előre felismerni szervezetünk sok ellenségét. A frakciók mindegyike hozzájárul az immunrendszer adaptív lehetőségeinek fokozásához.

A TF alap biológiai funkciója a szervezetben az immunvédelem biztosítása a mikrobákkal (baktériumokkal, vírusokkal, gombákkal, egysejtűekkel) szemben, a ráksejtekkel és más antigén anyagokkal szemben, amelyek képesek zavart okozni a szervezet számára életfontosságú folyamatokban.

A Transfer Faktor alkalmazása:

  1. Az immunrendszer által végzett munka minőségének javítására
  2. A szervezet megterhelésekkel, megbetegedésekkel szembeni rezisztenciájának erősítésére
  3. A klímaváltozással és az időzóna változással szembeni tűrőképesség fokozására
  4. A krónikus betegségek esetén az élet minőségének javítására

A tudományos kiadványokban a transfer faktor alkalmazásának pozitív eredményeiről számoltak be a következő betegségek esetében:

A bőr és a nyálkahártya herpeszes megbetegedése, beleértve az oftalmoherpeszt (szemet megtámadó herpeszt) is; vírusok által kiváltott krónikus betegségek (pl. citomegalovírus és Epstein- Barra virus); a bőr és a nyálkahártya gombás megbetegedései; hólyagos dermatozis, tbc, lepra, leismaniozis, brucellezis, hlamidiozis, vírusos B és C hepatitisz, toxoplazmozis, virusos encefalitisz (Lime kór), krónikus fáradtság szindróma, súlyos miaszténia, makacs húgyivarszervi és felső légúti fertőzések, oszteomielitisz, szepszis, allergia, hörgi asztma, atopikus dermatitisz, pszoriazis, onkológiai betegségek (oszteoszarkoma, veserák, emlőmirigyrák, gyomorrák, vastagbélrák) során fellépő olyan immunhiányos állapotoknál, amelyeket a chemo- és a sugárterápia váltott ki, műtéti stressz, Alzheimer és Parkinson kór, epilepszia, gyermekkori autizmus, helikobaktérium által kiváltott fekélybetegség, cukorbetegség, a bőr rosszindulatú betegségei, autoimmunbetegségek.

A TF működésének laikusok számára szóló leírása.

A TF működése nagyon leegyszerűsítve is leírható. Az immunitás egy külső hatással – baktériumokkal, vírusokkal, ill. sejten belül lévő élősködőkkel – szembeni ellenállás képessége. Képzeljük el, hogy a szervezet védelme élén egy rosszul képzett, gyenge, fegyvertelen sereg áll, amely ráadásul még arra sem képes, hogy meghatározza, hogy hol van a saját csapata, és hol van a behatoló. Sőt, ennek a hadseregnek parancsnoksága sincs, korral pedig egyre kevesebb lesz a katona. Innen ered csaknem minden betegség. A Transfer Faktor egy jól képzett és nagyszerű „speciális rendeltetésű” sereget hoz létre, amely nemcsak kiválóan felismeri az ellenséget, de kitűnően szervezett irányító stábja van. Amikor az ellenséget legyőzte, a hadvédelem beszünteti tevékenységét. A sereg létszámát állandó szinten tartja. Ebben rejlik a TF működése.

Ugyanakkor ugyanazt az elvet követi, mint a számítógépen a vírusprogram. Ott az minden egyes fájlt ellenőriz, megkeresi és megsemmisíti a vírust, itt pedig az immunrendszerünk vizsgálja át a szervezetünket és kitakarít belőle mindent, ami zavaró számára. A különbség csak az, hogy a számítógépen minden folyamat azonnal bekövetkezik, a szervezet rendbe hozásához viszont időre van szükség, néha hetekre, hónapokra, sőt talán évekre is. Ez azért is fontos, mivel az antibiotikumok egyáltalában nincsenek hatással a vírusokra. Ilyen esetben az antibiotikumok csak a bélflóra zavarához vezethetnek. A vírust csakis a saját immunrendszerünk képes leküzdeni. Éppen ezért az egész világon kutatják a szereket az immunrendszer normalizálásához. A betegségek több mint 70% az immunrendszer működési zavara miatt jön létre. Az immunrendszer működésének normalizálása az állapot javulásához és az egészség helyreállításához vezet. Ez vonatkozik az immunhiányos és az autóimmun állapotokra is. Pont ezzel magyarázható a Transfer Faktor alapú termékek hatásának és hatékonyságának széles spektruma.

Az Európai piacon megjelent TF alapú termékek

  1. Transfer Faktor Classic. Tartalma: a tehenek előtejéből nyert TF koncentrátum. Ez egy olyan peptid molekula, amely feltételesen három frakcióra oszlik: induktor, szupresszív, és antigén-specifikus, és úgy hat, mint a több vegyiértékű (polivalens) vakcina. Ténylegesen immunszabályozó. Az NK sejtek aktivitását 103%-ra növeli. A legszélesebb spektrumban ajánlott: a másodlagos immunhiány minden esetében, ill. az immunválasz zavarai esetében. Különösen érdekes csecsemőkorban, gyermekkorban, öregkorban, allergiás megbetegedéseknél, terhesek méhen belüli infekciója esetén.
  2. Transfer Faktor Plus Tri-Factor. Tartalma: TF Advanced, metionin cink, és szabadalmaztatott Koridvantov keverék (inozitol hexaphosphat, szójababból nyert fitosterolok, kínai és japán gombák kivonatai, az étkezési élesztőből és zabból nyert beta-glukan, aloé verából nyert mannana, olivalevél kivonat). Ténylegesen immunszabályozó. A elegy bizonyítottan szinergikus hatással rendelkezik. Az NK-sejtek aktivitását 437%-ra növeli. Ajánlott: onkológiai betegségeknél, jóindulatú daganatoknál, krónikus infekcióknál, akut gyulladásos (infekciós) betegségeknél. Alkalmazása együtt javasolt a TF Classic-kal, Advaced-del és Rio Vidával.
  3. Transfer Faktor Cardio. Tartalmazza a szív-érrendszeri ártalmakat kiváltó alapvető infekciós ágenseket (virusokat és bakteriumokat) célzó TF Advanced-t. Összetételét azonban megerősítettek természetes vitaminokkal (A, C, E, niacin, B6, folat, B12), ásványi anyagokkal a biológiailag légelérhetőbb formában (magnézium, cink, szelénium, réz, kálium) és a cég szabadalmaztatott keverékével (Gingko biloba, fokhagyma, galagonya kivonata, CoQ10, rezerveratrol, vörösrizs élesztőjének kivonata, gyömbérolaj). A szív-érrendszer számára teljes antioxidáns védelmet biztosít gyulladások ellen, javítja a szívizom állapotát, a vérkeringést, segíti a koleszterin anyagcserét, a vérnyomás normalizálását, fenntarja az erek rugalmasságát.
  4. Transfer Faktor ReKoll. Tartalma: TF Advanced, amely az agyban funkcionális zavart okozó infekciós ágensekkel való küzdelemre fókuszál. Összetételét azonban megerősítettek a cég által szabadalmaztatott eleggyel: Magnéziumoxid, vinpocetin, baranc kivonata, szójalecitin, glicerophosphocholin, N-acetil-tirozin, N-acetil-cisztein, gingko biloba, citromfű és Bakopa Manjera kivonatai. Minden korosztály számára javasolt, az agy normális funkcióinak (emlékező képesség, éleselméjűség) fenntartására, a vérkeringés javítására és az oxigén hasznosítására. Ajánlott komplex metabolikus terápiaként azok számára, akik az agyi funkció zavara miatt szenvednek, különösen idős korban.
  5. Rio Vida. Folyékony dietetikus kiegészítő, amely a TF Advanced mellett a rendkívül magas antioxidáns sajátosságokkal bíró aszai brazil aprógyümölcs levének óriási energiáját is tartalmazza, valamint 100%-os gránát alma, fekete áfonya, bodza és kék szőlő levet. A TF az immunrendszer hatékonyságát 283%-kal javítja. Az aszai apró gyümölcs – egy brazil csoda – a legeslegerősebb az összes ismert növényi antioxidánsok közül, aminosavak, mikroelemek és nélkülözhetetlen zsírsavak (Omega 6, Omega 9) gazdag forrása. Képes koffein nélkül helyrehozni az energia normális szintjét. Az aszai gyümölcs antioxidáns sajátosságai 10-30 szorosan felülmúlják a piros szőlőét.

A Rio Vida erőteljesen normalizálja az immunitást és helyrehozza a szervezet energetikáját, javítja a vér, a gyomor és bélrendszer, a máj, a szív és érrendszer, az idegrendszer állapotát, segít a mozgásszervek megbetegedéseinél és más betegségek esetén is. Mivel ez egy egyedi immunszabályozó és antioxidáns, azonkívül a mikro- és makroelemek, vitaminok, aminosavak és Omega 6 és Omega 9 gazdag – telítetlen zsirsavak forrása, RioVida nagyszerű megelőzésre. Csak akkor ellenjavalt, ha a személy fokozattan érzékeny a készítmény összetevői iránt. A hatása erősítésére más TF alapú termékkel egyesíthető.

7. Enummi

Transfer Faktort tartalmazó bőrt lágyító krém E-XF

A 4 Life Transfer Faktor Enumi megerősíti a bőr védelmét, biztosítja az egészséges bőrtónushoz szükséges nedvességet és fenntartja a bőr struktúráját. Az összetételben helyet kapott a frissítő illatú tai citrom is. A formulában együtt vannak növények, antioxidánsok, és a 4 Life Transfer Faktor, hogy táplálják a bőrt és biztosítsák annak természetes rugalmasságát. A férfiak és a nők számára egyaránt nagyszerűen megfelel. Az Enumi teljesen nélkülözi a potenciálisan ártalmas tartósítókat és kiegészítőket. Az Enumi mindennapos alkalmazásával nagyszerűen néz majd ki és egészségesnek fogja érezni magát.

Transfer Faktor alapú biológiailag aktív étrend kiegészítőket a „4 life Research, LLC.”, USA állítja elő, amelyet az immunredszerjavító étrendkiegészítők gyártói közt világelsőnek ismertek el. A minőséget a GMP szabvány garantálja. Minden termék szerepel az orvosok számára készült „Gyógyszerészeti étrend kiegészítők orvosi recept nélkül” cimű könyvben. A TF alapú termékek alkamazását klinikai kutatások igazolják, amelyeket az USA-ban ill. a világ nagyobb klinikáin folytattak.

Részletes információt angol nyelven a www.4life.com oldalon találhatnak!

Vélemény, hozzászólás?